Winkelmandje tonen (0 Artikel) Verlanglijstje tonenNaar de kassa

Magnetische pulsen naar hersenen leveren verlichti

Hulpmiddel bij depressie houdt enorme belofte in

PORTLAND, Oregon -. In de grootste Amerikaanse klinische studie in zijn soort, gefinancierd door de Veterans Affairs (VA) Rehabilitation Research and Development Service, ontdekten onderzoekers van het Portland VA Medical Center en Oregon Health & Science University een aanzienlijke verbetering van de tinnitus symptomen bij meer dan de helft van de deelnemers aan de studie, door de toepassing van transcraniële magnetische stimulatie. Hun bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery.

"Voor sommige deelnemers aan de studie was dit de eerste keer in jaren dat ze enige verlichting van de symptomen ervaarden. Deze veelbelovende resultaten brengen ons dichter bij het ontwikkelen van een lang gezochte behandeling voor deze aandoening die een enorm aantal Amerikanen belaagt die in het leger hebben gediend," zei Robert L. Folmer, Ph.D., onderzoeker bij het National Center for Rehabilitative Auditory Research aan het VA Portland Health Care System. Folmer is ook universitair hoofddocent aan de Otolarynology/Head and Neck Surgery in de OHSU School of Medicine.

Bijna 45 miljoen Amerikanen lijden aan tinnitus. Mensen met deze aandoening horen een aanhoudend geluid dat kan variëren van beltonen tot zoemende of sissende geuiden of brommen, wanneer er geen externe geluidsbron in de omgeving is. Deze afleiding kan het vermogen om te slapen of zich te concentreren aantasten en soms volledig uitschakelen.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention ervaren bijna 15 procent van de Amerikanen een zekere mate van tinnitus. Momenteel zijn er geen bewezen behandelingen beschikbaar.

Militaire veteranen lopen een groter risico op het ontwikkelen van de aandoening. Tinnitus is de meest voorkomende invaliditeit in de VA gezondheidszorg. De deelnemers aan de studie deelnemers waren een mix van veteranen en niet-veteranen.

"We juichen het werk van Dr. Folmer en zijn collega's toe. De resultaten van het onderzoeken van het National Center for Rehabilitative Auditory Research/OHSU zijn veelbelovend voor tinnitus patiënten," zei Melanie West, voorzitter van de raad van bestuur van de American Tinnitus Association. "Wij leggen ons toe op het vinden van oplossingen voor tinnitus en zijn verheugd met de progressie van TMS klinische studies die positieve resultaten voor sommige patiënten aantonen.”

Om het probleem te onderzoeken gebruikten Folmer en collega's, waaronder Sarah Theodoroff, Ph.D., een TMS systeem dat een kegelvormige magnetisch veld genereeert dat de hoofdhuid en de schedel doordringt om op het hersenweefsel in te werken. Hoe hoger de stimulatie-intensiteit hoe dieper het magnetisch veld kan indringen en de neurale activiteit kan beïnvloeden. Op dit moment heeft de Food and Drug Administration transcraniële magnetische stimulatie alleen goedgekeurd voor de behandeling van depressie.

Alle 64 deelnemers aan de studie kregen één impuls van TMS per seconde op de schedel net boven het oor gericht op de auditieve cortex in de hersenen. Zij ondergingen de behandeling gedurende 10 opeenvolgende werkdagen en ontvingen 2.000 pulsen per sessie. Van de 32 deelnemers die de "actieve" TMS behandeling kregen zagen 18 personen hun symptomen verminderd gedurende ten minste zes maanden. Om deel te nemen aan de studie werden patiënten uitgekozen die reeds één jaar of meer leden aan tinnitus.

Een groot aantal deelnemers die reeds meer dan 20 jaar last hadden van tinnitus waren blij met de hulp door de TMS behandeling.
In het licht van deze bemoedigende resultaten hoopt Dr. Folmer een grotere klinische studie op te zetten om de protocols voor uiteindelijk klinische gebruik van TMS bij tinnitus te verfijnen.

Bron : Oregon Health & Science University.
Vertaling : Andre Teirlinck


Denk je dat de Earthpulse je zouden kunnen helpen ? Nederlands, Frans, Engels, Duits
Er is een direkt bestelformulier (enkel adresgegevens invullen en verzenden)

We Ship all over Europe

Twitter Facebook Hyves

Ook te weinig energie ...

Earthpulse

+earth pulse device
+magneetveldtherapie
+slapen zonder pillen
+magnetfieldtherapy
+resonantietherapie
+natuurlijke slaap
+gewrichten
+magneetmat
+dieper slaap
+beter slapen
+sleeping aid
+regeneratie
+slaapstoornissen
+anti-aging
+pijnbestrijding
+recuperatie
+wondheling
+magnetische vitamines
+recovery
+magneetveldmat
+chakras
+pijnpunten
+zintuigen
+organen
+knieen
+polsen
+regeneratie
+sportblessures
+earthpulse
+gewrichten
+pijnbestrijding

Verkoopsvoorwaarden Aum Pulser Magneetveldtherapie

Exclusieve Invoer Earth Pulse Device Magneetveldtherapie Benelux : Brainfit bvba , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) Gsm 0476/520.612 Sportblessures Magneettherapie Revalidatie Chakras AntiAging Pijnbestrijding